Prendre une knaki grande taille... et pas la ptite sôcisse cocktail !
Couper à peu près 2/3, 1/3
Couper le 1/3 en 3
Faire des stries dans les 2/3
Ça doit donner comme sur la photo 4 bis
Trancher la knaki 2/3 dans le sens de la longueur
Faire du quadrillage sur les 3 ptits bouts
1er test : dans de l'eau bouillante
Résultat de l'eau bouillante
2ème test : dans de l'huile
Résultat de l'huile
Perso j'trouve que le rendu est beaucoup mieux avec l'huile mais le knaki est plus huileux même après essuyage au sopalin... Faut voir le rendu qu'on désire ou allier les deux... En plus la sôcisse tient mieux en cercle quand elle est cuite dans l'huile...
A vous de voir !
c'est rigolo comme tout! merci pour l'astuces :)
RépondreSupprimerEt t'as pas essayé de faire tenir la corolle avec un cure dent pour la cuisson dans l'eau ? ça lui aurait peut être mieux permis de tenir
RépondreSupprimerOui mais pas très pratique le cure-dent quand c'est mon petit qui mange les saucisses... trop risqué
SupprimerTu peux le mettre uniquement lors de la cuisson et l'enlever après lors de la disposition, c'est juste pour l'aider à prendre sa forme lors de la cuisson, je comprend que c'est un peu risqué pour un enfant ^^
SupprimerMerci beaucoup pour le tuto !
RépondreSupprimerPersonnellement, je préfère le rendu à l'eau bouillante.
On peut toujours faire moit'-moit' ! Le centre de la fleur dans l'eau bouillante pour éviter trop de gras et les pétales dans l'huile pour bien avoir la forme :)
RépondreSupprimerSympas ton tuto ! :)
Hi DelphineF,
RépondreSupprimerYou have been issued many articles, haven't you.
First of all, congratulation on the third birthday of your son or blog.
I browsed about a dozen of your article now, among them, I like a bentoh of "mother and her baby in the same bed". This is a very picturesque boxed meal that anybody would became happy as soon as she opened the ark.
Here is a "EkiBen" - boxed meal sold on the train or at the stations - which probably Japanese adults love.
http://tabelog.com/niigata/A1501/A150101/15009227/dtlrvwlst/4194923/
When you open the box, you will see slices of cooked-eggs that are placed all over the box.
On top of them, there are some chopped shrimps.
But beneath the simple surface of that yellow, when you start eating the meal, you can find and enjoy the seafoods.
There placed under the sliced "AtsuYakiTamago" - Japanese omelet, you can see the pieces of boiled prawn and squid, broiled eel and vinegared horse mackerel - probably.
Those four seafoods are set on the sheet of seat made by meticulously shaved one piece of light green coloured "TororoKonbu" - dried and shaved kelp.
Under the all those viands, you will find cooked rice with "Kanpyou" - gourd (vegetable) and some other ingredients. The rice was finished in faint vinegard flavour - as you know it is almost same as the sushi rice.
Imagine, when you open the box, at first - you will be disappointed, just could see cooked-egg only - that simple boexed meal !
But, as you start eating it by chopsticks, from a part of the corner there reveals one seafood.
And then, towards to the other corners, you will be discovered every seafoods up untill you finished the meal.
This style of the meal had emerged during the Edo period, when the Shogunate had issued the order of luxury-prohibition to the city dwellers, rich merchants and sometimes commoners also want to enjoy the delicious foods, so they hide the delicacy inside.
Well, if you prepared for your husband, this kind of entertainment in obentoh, then he will be happy by your unexpected presentation of the boxed meal.
Since I have no children, I have no idea - if your son is three year old - whether he can enjoy the entertainment or not. But at the age of elementary school, I guess he can recognize the presentation.
To celebrate your third anniversary of your son or blog, I hope this is going to be a present for the new approch to your cooking study.
Taro
Vraiment pas mal comme idée de fleur de knacki :)
RépondreSupprimerWouah, tu reviens loin en arrière... Merci
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